Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Elhanyagolod legfontosabb vagyonod?

2010.05.28. 06:59 :: PapsztKriszta

Elhanyagolod legfontosabb vagyonod?

 

Egy tanulmányban olvastam, hogy sokkal több férfi jár fittnes termekbe , mint nő. Továbbá az írásban ki volt emelve, hogy azok a nők nem élnek e tevékenységgel, akik férjezettek és gyerekeik vannak. Miért is van ez így? Általában a nőknek nincs elég szabadidejük vagy nem szakítanak időt arra, hogy az egészségükre vigyázzanak. Ez nem csak a sport terén van így.

Biztosan Te is halasztottál már orvosi vizitet, mert úgy gondoltad, nincs rá időd.Mennyibe került az a kezelés, amelyet a nem karbartott fog megmentéséért kellet elszenvedned?

Eszter barátnőm kínosan ügyel arra, hogy a fodrászt, kozmetikust rendszeres időközönként "meglátogassa" , ugyanakkor sokszor szenved a fájdalomtól, mert nem szakít időt a fogászati vizitekre.

De miköze van ezeknek a dolgoknak, szokásoknak az anyagi függetlenséghez, pénzügyekhez?

A gondolkodásmód az, ami a kettőt összeköti.

Egy öregedéskutatási tanulmány szerint "a személyeknek az a képessége, hogy önálló egzisztenciát és anyagi biztonságot tudjanak teremteni maguknak idősebb korukra, nagymértékben befolyásolja egészségi állapotukat."

Ha netán nem értetted a bevezető kérdést a legfontosabb vagyonról, akkor is már tudod a választ. Tudod mi a legfontosabb vagyonod: ÖNMAGAD.

"Ép testben ép lélek!"

Létfontosságú, hogy tested -lelked ápold, s ezáltal meglegyen az érzelmi és fizikai kitartásod ahhoz, hogy megkeresd, menedzseld és élvezd a vagyonod. A kihagyott ellenőrzések (amelyek csak az "állagmegőrzés" miatt szükségesek) után az SOS kezelés sokkal többe kerül. Mire jó az ha pénzed van, de nem vagy egészséges és nem élvezed az életet, hanem orvostól-orvosig jársz és például világjárás helyett kezeléseken csücsülsz és gyógyszerekre költöd a pénzed?

Mit tegyél?

  • A rendszeres szűrővizsgálatokat programozd a születésnapod körüli időszakra, jegyezd fel a naptáradba. Ez is legyen visszatérő program, ne csak az ünneplés családdal, barátokkal...
  • Járj konditembe, vagy ha nem szereted a tömeget, kicsit szégyenlős vagy stb, akkor vegyél torna-DVD-ket és tornaszőnyeget, boka- és csukló-súlyt....
  • Húzz futócipőt, menj a szabdba, parkba. Ha nem akarsz futni, akkor csak sétálj, gyalogolj. A lábad mindig kéznél van!!! :-)
  • Kirándulj, szervezz magadnak társaságot és egy jó kis séta alkalmával cseveghettek a pénzről, befektetésekről...
  • Legyen hobbid: olvasás, sütés/főzés, kertészkedés, festészet, fényképezés.. egy sor olyan tevékenység, ami oldja a feszített tempót.
  • Kényeztesd magad wellness-hétvégékkel. Különféle árfekvésű gyógyfürdők léteznek, ezért ne feltételezd, hogy nem engedheted meg magadnak. Látogassd meg a www.wellnesshetvege.hu/ oldalt vagy hasonló webhelyeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodás pénz gazdagság anyagi függetlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr242037543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása