Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Pénzügyi analfabéta vagy?

2010.05.26. 05:51 :: PapsztKriszta

 Pénzügyi analfabéta vagy?

 

Minden választás kérdése! Még a pénzügyi analfabétizmus is. Sokan azt gondolják, hogy a pénz és az anyagiak rémisztőek, s ez megátolja őket, hogy ésszerűen gondolkozzanak e témában.

Ha ez Nálad is gond, akkor ennek a pénzügyi analfabétizmusnak több oka is lehet:

  1. nem fordítasz elég időt arra, hogy befektetésekről tanulj, és anyagi helyzeted javítására összpontosíts,
  2. Nem érdekelnek az anyagiak.
  3. Arra tanítottak, hogy ha pénzügyileg "butának tetteted" magad, akkor vonzóbb vagy a férfiak szemében.

Bármi legyen is az ok, ha nem döntesz, átengeded az irányítást! Dönthetsz úgy is, hogy időt szánsz a pénzügyeid feletti kontrollra!

Ugye, sok mindennel foglalkozol, ami a megélhetésedhez szükséges? Odafigyelsz a testsúlyodra, a frizurádra, az öltözködésedre? A pénzügyeid kezelésére is hasonlóképpen oda kell figyelned! Ehhez is fegyelmezettség kell, akár a sikeres fogyókúrához. A pénzügyi műveltségre is csak odafigyeléssel lehet szert tenni. Ne azért kezdj el vele foglalkozni, mert nincs jobb dolgod, hanem azért , mert belátod, hogy ezzel tudod elérni személyes céljaidat. Azért tedd, mert az anyagi függetlenség gondolata ellensúlyozza a tanulásra fordított energiát.

Hogy csináld?

  • Öt-hat hónapig csak tanulmányozd a piacot, ezidő alatt naponta olvass befektetésekről, ismerkedj a lehetőségekről. Mindezt úgy tedd, mintha már érdekelt lennél a befektetésben.Halld meg a befektetésekkel kapcsolatos híreket, információkat.
  • Beszélgess a pénzről olyanokkal, akik már járatosak témában. Érdeklődj, ki hogyan kezeli pénzügyeit.
  • Kezdj el spórolni, beosztani, takarékoskodni és váljon szokásoddá. Minden hónapban tégy félre egy összeget külön számlára, vagy kösd le bankbetétként. Néhány hónap elteltével tedd a megtakarított pénzed egy részét befektetési alapokba, részvényekbe, amelyekről olvastál, hallottál már, amelyekkel megismerkedtél. Alakítsd ki saját portfóliódat.

Néhány tipp a pénzügyi játszma ezen részéhez:

  • Bankválasztásnál figyelj a költségekre, olyat válassz, ahol a legkisebb kezelési költséggel dolgoznak. Itt a táblázat az összehasonlításhoz. Nézd meg, egyes bankok milyen kondíciókkal vezetik és kezelik a számlákat, milyen kamatot adnak.
  • Megtakarított pénzedet soha ne aolyan számlán tartsd, amelyhez bankkártya kapcsolódik!
  • Vegyél rész befeketeéssel foglalkozó előadásokon, tanfolyamon.
  • Vásrolj pénzügy témájú magazinokat, újságokat (Pénz&Piac, Haszon Magazin, Világgazdaság, HVG...)
  • Kérj brókercégektől e-mail címedre pénzügyi elemzéseket és olvasd is el őket :-).

 

 Ha szeretnél további információkat , értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás bank pénz befektetés megtakarítás anyagi függetlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr602032135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása