Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Sok pénzt szeretnél keresni?

2011.09.01. 11:36 :: PapsztKriszta

 A szükség nagy úr, mondja a közmondás. Akik pénz szűkében vannak, szeretnének javítani helyzetükön, vagy szeretnének 1ről 2re jutni, keresik a pénzforrásokat.

A pénzügyi honlapom egyik hírlevélolvasója is valószínűleg így akadt rá a Facebookon egy oldalra, mely akár havi 1.000.000 forint jövedelmet ígér, ráadásul hétvégi munkával. Ezzel kapcsolatban kért segítséget tőlem, a véleményemre kíváncsi.

 

A pénzforrást, "álommunkát", sok pénzt a hetvegimunka.8x.hu oldal ajánlja.

Na, akkor most jól nézzük meg az oldalt:

 

  1.  

 

 

 

Először is néhány gondolat a domainnév-ről, a hetvegimunka.8x.hu-ról. A 8x.hu, egy ingyenes honlapkezelő "rendszer".

  Honlaphoz csak meghívásos rendszerben lehet hozzájutni, ingyen, de nem árt továbbajánlani a lehetőséget, mert csak így fog indulni a honlappal történő pénzkeresés, méghozzá MLM módszerrel. Erről, most nem írok többet, mert nem a 8x.hu a lényeg a véleménykérés kapcsán. Annyiból tartottam fontosnak erről is "beszélni", mert komoly üzleti ajánlattal nem ingyenes honlapom szokás megjelenni, hanem minimum egy rendes domainnév alatt. Ha olyan sokat kereshet az ember ezzel az ajánlattal, akkor az ajánlattevőnek miért nincs 2000/2400 forintja egy rendes domainnévre?

Másodszor:

Milliós nagyságrendű fizetést ajánló állásajánlattal fejvadászok keresik meg az embergyerekét, a fejvadász cégek honlapján nem skype elérhetőség van, amely ráadásul napközben offline állapotot mutat. Tehát, akkor hogyan kérdezzen "MOST" az érdeklődő, ha ez az egyetlen kapcsolat....

Harmadszor:

A "Partnereink" menüpont alatt nem jól csengő, ismert vagy ismeretlen cégneveket találni, hanem: 

Casino a partner? No comment!

Negyedik:

Ha komolyan venném a dolgot és partner akarnék lenni, akkor keresem a "megadott elérhetőségeket", de hiába. Eredmény csak az offline skype gomb. Tehát, ennyit a komoly partnerprogramról (is).

Ötödik:

Mivel eléggé alaposan utána nézek dolgoknak, itt még nem álltam meg. A főoldalon levő piros "Most csatlakozom INGYENESEN" gombra kattintottam. Gondoltam, így talán több infóhoz jutok. Jutottam is :-) :

Egy rosszul szerkesztett oldal. De az oldal URL sorában azért találtam információt arra vonatkozóan, hogy hová is vezethet ez az invitálás. 

.........stiforptour.com volt az URL. ( a kipontozott részen egy név szerepel erdetileg, amely megegyezik a skype gombra kattintás utáni, híváskezdeményezésre vonatkozó üzenet tartalmával)

  Erről a honlapról csak annyit, első benyomásom a fejléc kapcsán az idejutásom fényében, hogy a profit délibábos :-).....

Hatodszorra:

Mivel az csatlakozási kísérlet és az angol oldal nekem tetszett, gondoltam, visszamegyek a kiindulási ponthoz, a hetvegimunka.8x.hu főoldalára és kipróbálom, mi van a kérdőívben.

Itt egy űrlapot találtam: 

 

 

Tehát a kérdőív az egy regisztráció, amelyet címlistagyűjtésre szántak. Sehol egy adatkezelési nyilatkozat, sehol egy sor, hogy mi fog következni az adataim megadása után. Illetve, javítom magam, mert a főoldalon azt írják, hogy 24 óra alatt eldöntik, alkalmas vagyok-e a munkára, munkatársnak...

Kicsit felháborító ez a dolog így, persze, itt meg is állhattam volna a háborgásommal, de nem tettem, mert a végére akartam járni a dolognak,  és a kíváncsiság hajtott... :-)

Megadtam adatokat és vártam, vártam, és még várhatok is egy jó darabig. Reggel óta nem történt semmi. Nem keresett senki.

 

Az én kedves hírlevélolvasom, ennél "szerencsésebb" volt, mert ő valamilyen úton-módon "összetalálkozott" egy hölggyel, aki a munkáról való tájékoztatás helyett a befizetni valót szajkózta, még a jelentkező adataira sem volt kíváncsi...

 

Összegezve a dolgot, ez egy jó kis átverősdi. Lehet, hogy jutalékból csurran-cseppen a bizakodó belépőnek, de ennél több szerintem nem.

 

Ha állást keresel, menj fejvadászcéghez, töltsd fel az álláshírdető-portálokra az adatlapod, önéletrajzodat, kérj karrier-tanácsadótól segítséget, hasznosítsd a tudásod, legyél proaktív....többre mész vele!!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: átverés diákmunka hétvégimunka;8x.hu;online munka

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr613195082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása