Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Bankkártyák és a biztonság? V.

2010.08.02. 09:13 :: PapsztKriszta

 

HősNőkblogok

Mindig lásd!

Ugye Te is szeretsz vásárolni? Én igen! Szinte mindenhol kártyával fizetek! Remélem, Te is. Ha eddig nem lettél volna a bankkártyás vásárlás minden téren képben, akkor e sorozat elolvasása után már profi leszel!!

Régebben, amikor még nem volt ennyire elterjedt a bankkártya-használat, az elfogadók sem voltak technikailag a top-on. Előfordult, hogy a terminál nem a pénztár mellett volt egy üzletben, hanem pl. az irodában, mert ott volt a telefonvonal….Na, ennek a korszaknak reményeim szerint vége, hiszen már vannak mobil terminálok is és fejlődött a technika. Ettől függetlenül jegyezd meg:

Minden esetben látnod kell a terminált is, amin áthúzzák a kártyád! Hajlamos az ember ezt elfelejteni az éttermekben, pedig minden elfogadóhely köteles biztosítani, hogy a fizetés teljes folyamata alatt jelen légy!

Figyelj rá, hogy a sikeres tranzakció után még egyszer le ne húzzák a kártyád! Gyanakodj, ha több terminálon próbálják meg bankkártyád lehúzni. Javaslom, köss kiegészítő szerződést bankoddal arra vonatkozóan, hogy küldjenek neked SMS értesítést a bankkártyás tranzakciókról. Nem szeretem a felesleges díjak kifizetését, de személy szerint én nagyon szeretem ezt a szolgáltatást és nem sajnálom a kifizetett sms-díjakat, mert tudom, hogy minden vásárlás után megkapom az értesítést, hol, mikor, mennyiért ettem-ittam-vásároltam…. No, nem vagyok szenilis, tudom, hogy épp melyik étteremben, boltban vagyok. DE, ha netán ellopják, vagy illetéktelenek valami fondorlatos módon hozzájutnak a kártya adataimhoz legnagyobb elővigyázatosság mellett is, akkor is fogok kapni sms-t ha a lopott adatokkal készült kamukártyával próbálkoznak! Tehát, fő a biztonság, csak jöjjenek az sms-ek!!

Elkérik a személyidet az üzletben?  

Vásárláskor az azonosításod PIN-kóddal vagy aláírás egyeztetésével történik.  

 

Azonban az üzletben a terminál kezelőjének jogában áll a Te biztonságod érdekében személyazonosságot igazoló iratot kérni. Ez annak ellenőrzése, hogy valóban a jogos kártyabirtokos, vagyis Te használod a saját kártyád. Azonban a pénztáros nem jegyezheti fel semmilyen adatodat!  

 

A kártyatranzakciós bizonylaton szereplő összeget minden esetben az aláírás előtt ellenőrizd le! Az aláírásig jogod van - egyet nem értés esetén - reklamálni, azonban ha az aláírás megtörténik,  már elismered a tranzakció jogosságát. Figyelj, ha nem szerepel összeg a bizonylaton, semmi esetre se írd alá!

Ha valamilyen okból kifolyólag a tranzakció nem sikerül és készpénzzel egyenlíted ki a számlát, akkor az elutasított bankkártyás tranzakció bizonylatát is őrizd meg a készpénzes bizonylattal együtt ! Ha ennek ellenére az üzlet mégis be akarná terhelni a számládat, könnyen tudod majd  bizonyítani, hogy Te már kifizetted azt a tételt.
Fizetés után figyelj rá, hogy ne maradjon ott a kártyád a kereskedőnél! Ha mégis, akkor azonnal menj vissza érte, illetve hívd fel a HelpDesk-et , mert ebben az esetben a bank munkatársai  azonnal fel tudják függeszteni a kártya használatát, amíg az visszakerül hozzád.

Vásárolni nem csak az üzletekben, éttermekben szolgáltatóknál...lehet, hanem az interneten is!

Holnapután erről fogok írni! Gyere vissza akkor is és olvass!

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg! :-) Más is használja okosan a bankkártyáját!

 


Share/Bookmark

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás sms pin kód személyazonosítás bankkártyák

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr302167517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása