Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Szétvágjam vagy sem?

2010.06.02. 06:33 :: PapsztKriszta

Szétvágjam vagy sem?

 

Tegnapi bejegyzésem leginkább azokhoz szólt, akiknek nagy adósságuk halmozódott fel. Ez a helyzet több okból is kialakulhatott és illetve következhet be, de most nem erről fogok írni. Remélem, írásaimmal segítséget tudok adni Neked, hogy "kimássz" az adósságcsapdából, ha már benne vagy, de ha még szerencsére ez nem történt meg, akkor ne is kerülj bele! 

15 év banki tapasztalattal a hátam mögött állíthatom, hogy Magyarországon a pénzügyi intelligencia kifejlesztésére szinte senki sem figyel. Pedig nagyon fontos. Fontos tudni (hogy a mai témámnál maradjak), hogy nem minden adósság rossz. Ezt nem a banki minősítés szerint értem, hanem a felhasználó szempontjából. Neked mi a jó hitel? És mi a rossz?

Szerintem a pénz szabadságot ad, választási lehetőségeket  biztosít az életben. Ezért nem értek egyet azzal a mondással: "A pénz nem boldogít". Az emberek leginkább azért adnak ki pénzt, költenek, hogy örömet szerezzenek maguknak. Belátom, vannak akik ezt túlzásba viszik, ugyanúgy mint egyesek megszállottan sportolnak. Nem a pénz tesz boldogtalanná, hanem az, hogy nem tudod kifizetni a számláidat, nem tudod megvenni, amire vágysz. A hitelfelvételre ösztönző reklámok is erre alapoznak: Vedd meg most (hitelből) és majd kifizeted később, részletekben!

Jó ez Neked?Mit veszel így meg? Milyen adósságot veszel a nyakadba! Nem mindegy!

Azt már érzékeltettem, hogy kétféle adósság van. Fedezett és fedezet nélküli. A fedezett valamivel fedezve van, ilyen például a jelzáloghitel és az autóhitel. A fedezet nélküli adósságnak nincs fedezete, ilyen a hitelkártyaszámla , személyi kölcsön.

Ha esetleg mindkétfélével rendelkezel akkor mi tévő légy? Szétvágd a hitelkártyád? Avagy még se? 

Hosszútávon nem megoldás a szétvagdosás, mert ha megfosztod magad attól, ami örömet okoz, akkor nem leszel boldog.

No, de akkor mit is tegyél?

Legelőször a fedezet nélküli adósságaidtól szabadulj meg. Én ezeket nevezem rossz adósságnak. Ha minél előbb kiküszöbölöd, annál gyorsabban tudod kontrollálni pénzügyeidet. Tehát, fizesd ki ezeket a hitelkártya és személyi kölcsön tartozásaidat minél előbb!

A hitelkártya egyébként csodálatos dolog, semmi szükség rá, hogy szétvagdosd! Persze csak akkor tartsd meg, ha tökéletesen érted a működését.

Hogy is van ez? Holnap megtudod, mert itt folytatom!

 

 Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!

 

 

6 komment

Címkék: hitel pénz adósság hitelkártya

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr922049978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okosodó 2010.06.02. 10:01:20

Hello! Sajnos nekem van hitelkártya-tartozásom. Olyan csábító volt a kamatmentes szó az ismertetőben s én beugrottam neki. Sajnos a banki ügyintéző nem magyarázta el, ez mikor és hogyan kamatmentes és a mai napig sem tudom. Várom a holnapi bejegyzést!

monikam 2010.06.02. 15:33:44

Kedves Krisztina!

Hasznos hitelkártya? Akkor ne csak addig nyújtózkodjam, ameddig a takaróm ér? Ha most túlköltöm magam, azt a következő hónapban levonják, s ismét mínusszal indulok? Ez nem egy mókuskerék? Ki lehet ebből lábalni? Pillanatnyi boldogság a következő havi bosszankodásért?
Ha itt nem fizetek, max nem adnak többet vagy elviszik a tv-met, stb., viszont, ha jelzálogot nem fizetem, akkor viszik a hajlékomat. Most akkor, mi a jobb? Vagy rosszul látom?
Várom a holnapi bejegyzést! Nehéz lesz meggyőznöd, de hajrá!!!

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.06.02. 15:40:02

@monikam: Köszönöm a hozzászólást. Nem akarok senkit meggyőzni. Inkább tájékoztatás a célom. Holnap "elmondom", hogyan használható okosan a hitelkártya. A jelzáloghitelről is fogok majd írni, mert a vagyonépítéshez ez alkalmazható hitel.

monikam 2010.06.02. 15:46:09

@PapsztKriszta:
Érdeklődve várom a hasznos és szemet felnyitó írásaidat! Holnap jövök ;)

gazdagedit 2010.06.02. 20:57:31

Szia Kriszta!

Számomra nagyon hasznos volt a mai beírásod, kár hogy pont a legizgalmasabb résznél hagytad abba. Ingatlanirodában dolgozva különösen a jelzáloghitel kerül nap mint nap szóba, és noha nem szeretnék hitelszakértővé válni, azért jó lenne egy két valóban jó tanácsot adni ügyfeleinknek.
De az a mondatod, hogy vagyonépítésre ez a típusú hitel alkalmas, magánemberként is nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Várom a következő beírásokat, és nagyon örülök, hogy valaki végre ennyire közérthetően ír ezekről a dolgokról.

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.06.02. 22:26:07

@gazdagedit: Köszönöm értékelő szavaid, igyekszem érthetően írni a pénzügyekről, hiszen pénzügyei mindenkinek vannak, de a banki nyelvezetet nem mindenki érti, ebből is erednek bizonyos mértékig a gondok. Holnap jövök a folytatással. :-)
süti beállítások módosítása