Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Pénzt vagy életet?

2010.06.01. 06:19 :: PapsztKriszta

 

Pénzt vagy életet?
 
Ma ismét egy kicsit a pénzről, pénzkezelésről, problémamegoldásról írok.

Azt már tudod, hogy a tervezés fontos, de mindez és az automatizálás akkor működik tökéletesen, ha az elhatározást  véghez is tudod vinni.
De az ördög nem alszik! Mindig van és lesz csábítás- "most az egyszer, aztán majd bepótolom....", "majd visszateszem a pénzt..." és ehhez hasonló kisördögök. Ha ilyen gondolatok kíséretében hozzányúlsz, kiveszel a félre tett pénzedből, rosszul döntesz! Rosszul cselekszel, mert pontosan ugyanazt teszed, amit eddig, s eddig sem oldottad meg a problémáidat.
Változtatnod kell a szokásaidon, mert ellenkező esetben ugyanott maradsz, ahol most vagy!

Hibáztál? Ok. Ne vádold magad, inkább tanulj a hibádból. Fókuszálj a célodra, koncentrálj és menj tovább! Végig tudod csinálni!

 Ha netán olyan súlyos most a helyzeted, hogy behajtás, letiltás... stb fenyeget ez a rész, különösen Neked szól!

Mi lesz a hitelezőiddel, a számlákkal, a behajtó céggel? Jogos a kérdés! Először is ne fuss el előlük, mert attól még a probléma nem fog megoldódni. (Ha nem láttad, vagy olvastad az "Egy boltkóros naplója" című filmet, könyvet, mindenképpen tedd meg! Nekem a könyv jobban tetszett :-))
Ha elkészítetted már az egyenlegedet, mindent összeírtál, akkor ma már azt is tudod, kinek, mennyivel tartozol. Legyen az bankhitel vagy magánkölcsön (majd külön fogok írni az adósságokról is, mert nem minden adósság, rossz adósság!) Tudom, nyomasztó, lehangoló, sőt talán reménytelen érzés az, amit adósság-valóság vált ki Belőled.
Eddig megpróbáltál nem tudomást venni róla?
Valljuk be, hiba volt. Azonban azt sem engedheted, hogy minden pillanatban rettegj tőle, a behajtóktól, a banki értesítőktől. Egyezz meg velük, tisztázd a helyzeted. Tartsd szem előtt, nem a hitelező, vagy a behajtó a fő ellenséged, hanem a saját adósságod! Az adósságod kezeld megoldandó feladatként és ne ellenségként!

A hitelezőkkel, behajtóval való találkozáskor érd el, hogy partnerként kezeljenek és együtt oldjátok meg a problémádat. A részletfizetésnél igérj kevesebbet, de azt viszont tartsd is be. Minden egyes fizetésnél, mond is el, hogy nem tudsz többet fizetni, de amit ígértél, azt megtartottad és kifizetted. Tégy így mindaddig, amíg ki nem fizetted összes hiteled, adósságod.
 Van önbecsülésed, becsületes ember vagy: amit ígérsz, azt be is tartod!
Ezzel együtt meg tudod óvni a befektetésre szánt pénzedet, hiszen az a jövőd! Az fog majd Neked magabiztosságot adni, ami nélkülözhetetlen a sikerhez.
 
Tehát: Pénzt vagy életet? A válaszom: Pénzt is és életet is! Óvd a pénzed és éld az életed! :-)
 
 
Holnap újabb ötlettel jövök majd!
 
 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!

 

3 komment

Címkék: siker pénz adósság megtakarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr622047391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herbamoni 2010.06.01. 15:47:09

Kedves Kriszti!
Szerinted, ha egy hitelem van a banknál, s ott megpróbálok egyezkedni, hogy kevesebbet fizetek, akkor nem járulok rosszabbul? (szerződésmódosítás stb) Ezzel azt szeretnéd mondani, hogy fizessek kevesebbet, de a megtakarításaimról ne mondjak le?
Köszönöm a választ!

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.06.01. 15:59:01

Kedves Moni, ez a javaslatom azoknak szól első sorban , akik eddig egyáltalán nem foglalkoztak a pénzügyeikkel és a nem kontrollált pénzköltésük, hitelhalmozásuk miatt most nagyon nagy mínusszal a "zsebükben" szeretnének anyagi helyzetükön javítani. Ezt a nagyon rossz helyzet az amikor nagyon hátralékos már a hitel, vagy már felmondással fenyeget a bank, esetleg már eladta és a követeléskezelő "dörömböl" az ajtón. Ebben az esetben is lehet megtakarítani a havi fix összeg elkülönítésével és egy vállalható törlesztőrészlet kialkudásával a "kecske is jól lakik, de a káposzta is megmarad". A bankhitelekkel és az azokkal kapcsolatos dolgokról fogok még írni. Mint említettem: van jó adósság és rossz adósság! Remélem, választ kaptál a problémádra. Egyéb, nem publikus pénzügyi kérdésedet, problémádat írd meg a sikeresnokclubja@gmail.com e-mail címre.

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.08.11. 00:43:36

@herbamoni: Kedves Moni, ez a javaslatom azoknak szól első sorban , akik eddig egyáltalán nem foglalkoztak a pénzügyeikkel és a nem kontrollált pénzköltésük, hitelhalmozásuk miatt most nagyon nagy mínusszal a "zsebükben" szeretnének anyagi helyzetükön javítani. Ezt a nagyon rossz helyzet az amikor nagyon hátralékos már a hitel, vagy már felmondással fenyeget a bank, esetleg már eladta és a követeléskezelő "dörömböl" az ajtón. Ebben az esetben is lehet megtakarítani a havi fix összeg elkülönítésével és egy vállalható törlesztőrészlet kialkudásával a "kecske is jól lakik, de a káposzta is megmarad". A bankhitelekkel és az azokkal kapcsolatos dolgokról fogok még írni. Mint említettem: van jó adósság és rossz adósság! Remélem, választ kaptál a problémádra. Egyéb, nem publikus pénzügyi kérdésedet, problémádat írd meg a sikeresnokclubja@gmail.com e-mail címre.
süti beállítások módosítása