Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Figyeld a kezem, mert....

2010.06.24. 05:44 :: PapsztKriszta

HősNőkblogok

A XX. század végén, itthon is elterjedt a bankszámlák használata. Igaz, amikor a munkabér-utalás szinte kötelező lett, akkor sokan felhördültek, megijedtek.... Azóta már senki sem csodálkozik, ha a munkahelyi felvételkor kérik a bankszámla-számot a bérutaláshoz. Ehhez is hozzá lehetett szokni.

Remélem, Te sem idegenkedsz a bankszámla és kártya-használattól? Ugye, nem dobálod ki olvasatlanul a banki értesítőket, mint Rebecca Bloomwood és az én kedves ismerősöm.

Ha netán mégsem vagy még teljesen képben a bankszámla -ügyletekkel, melyik számla mire való, kell-e Neked bankkártya, tölts velem egy estét! A részletekért kattints ide!

 

 

 Én hogy intézem a banki ügyeimet?

  • on-line, azaz interneten. Szerencsére már szinte minden pénzintézet lehetővé teszi ezt ügyfeleinek. Itt intézem a "csekkes fizetést is", hiszen ezért semmegyek a postára. A nap 24 órájában,és a hét minden napján meg tudom nézni az egyenlegemet.
  • Ha minden nap nem is,de hetente egyszer csak bankszámla-ellenőrzéssel foglalkozom. Meggyőződök róla,hogy minden megbízásom teljesült, a kártyás vásárlásaim le lettek a bank által könyvelve.
  • Elemzem a költségeket; tulajdonképpen, akár abba is hagyhatnám a kötségvetés vezetését más módon (majd később elmondom, hogy ezt miért is nem teszem meg), mert a bankszámlámon jóllátható, mire, mennyit költök.
  • Figyelek a készpénzfelvételeimre. Indokolatlanul, nem veszek ki a "falból", azaz az automatából, hiszen használata költséggel jár. Ezzel szemben a vásárláskor nem én fizetem ezt a díjat, hanem a bolt:-).

 

Láthatod, nem ördöngősség a bankszámlák és a bankkártyák használata, csak oda kell figyelni rá, mint minden értékedre.

Nyár van (bár úgy tűnik az időjárás ezt nem tudja - mondja meg neki valaki!!!!), strandszezon és a nyaralás ideje, ezért ma ismét ajánlok egy kis olvasnivalót. Katt ide!!!

 

 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!
 
 Ui.:  Csomagolj, holnap utazunk:-) !!!!
 
 

 

Share/Bookmark

2 komment

Címkék: siker pénz bankkártya könyvajánló filmajánló megtakarítás bankszámlák

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr232104165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monikam 2010.06.24. 23:57:14

Kriszta!
Én is csak minimális pénzt veszek fel vészhelyzetre, mindig kártyával fizetek. Szerencsére manapság szinte mindenhol megoldható. Miért tartod indokoltnak hetente ellenőrizni a bankszámlaforgalmat akkor is, ha vezeted a költségvetést? Ha tudom, hogy van rajta egyenleg, akkor miért van erre szükség? Tapasztaltál már olyat, h valami állandó átutalás nem teljesült vagy más probléma volt?
Várom a folytatást!

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.06.25. 00:05:02

Monikam, igen előfordulhat, hogy nem teljesül állandó átutalás, pl limitbeállítás miatt, vagy ha valaki kártyával fizet külföldön, előfordulhat, hogy nagyobb összeg kerül zárolásra és így az egyenleg eltérést mutat. Ebben az esetben más a könyvelt és más a felhasználható egyenleg. Bankkártyával kapcsolatosan fogok még írni.
süti beállítások módosítása