Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Mit meg nem engedsz magadnak?

2010.06.18. 06:36 :: PapsztKriszta

 

Negatív véleményed van a takarékosságról?  Néha ilyeneket gondolsz? :

·         Takarékoskodni ciki, az csak az unalmas embereknek való.

·         Nem fogom vissza magam, mert a jelennek akarok élni.

·         A takarékosság nem nekem való, mert nem vagyok eléggé fegyelmezett.

Ha eddig ellátogattál erre az oldalra és olvasod, amiket írok, akkor már érzed, hogy nem jó úton jártál EDDIG! Hogy tovább tudj lépni, jegyezd meg a következőket:

·         Higgy abban, hogy van jövőd! Azért takarékoskodsz, hogy a tőled telhető legjobb módon megteremtsd a gondtalan jövőt magadnak és gyermekeidnek, szeretteidnek.

·         Nem fognak komolyan venni, ha nem tudsz bánni a pénzzel.

·         „Ki mint vet, úgy arat”

Itt az ideje, hogy a negatív hozzáállásodat pozitívvá változtasd. Semmi sem lehetetlen, csak akarnod kell és meg tudod csinálni!

Tegnap a 10%-os alapokról írtam, de egy fontos dolog még kimaradt. Igaz, hogy jelenleg a legtöbb munkahely is a takarékosság jegyében működik, nem nagyon vannak fizetésemelések, de optimista ember vagyok és tudom, hogy nem lesz ez mindig így. Ha a közeljövőben nem is kapsz fizetésemelést, még a jövőben lesz benne részed. Éppen ezért fontos arról is beszélni, mit tegyél akkor, ha ez az esemény bekövetkezik.  Akkor is csak a bevételed 10 százalékát fogod félretenni, fialtatni? Nem. Megállapítottuk már, hogy az emberek többsége szinte mindig elkölti az összes bevételét, ha egyre több lesz, akkor is, mert az igényeik is arányosan növekszenek a bevételükkel.  DE!!! Addig amíg nem szoksz hozzá a magasabb jövedelemből adódó magasabb életszínvonalhoz, addig nem okoz gondot, ha félre teszed a többletjövedelmed felét. Így is megmarad a fizetésemelésed fele a „költekezésre” J.

Na, akkor most összegezzük!

 

Minden fizetésemelés lökést ad megtakarításod növekedéséhez. Tudatosul Benned, hogy miért dolgozol, jó viszonyba kerülsz a pénzzel. Életkedved és magabiztosságod-vagyonod növekedésével párhuzamosan fog növekedni.

Az elkülönített pénzedet fektesd be. Hogy milyen elvek szerint, hogyan tedd mindezt? Itt és a hamarosan elkészülő tanulmányaimból megtudhatod.

 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz befektetés fizetésemelés takarékosság

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr242090785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása