Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Nem hiszed? Próbáld ki!!

2010.06.17. 05:03 :: PapsztKriszta

Élvezni akarod az életet? Akkor kezdj el takarékoskodni! Most azt mondod, már próbáltad és nem ment? Rendben, elhiszem. Ennek ellenére a takarékosságra bíztatlak, de most másként próbáld, mint eddig! Gondolom, az előző kísérletnél egész hónapban összehúzott nadrágszíjjal, fogcsikorgatva próbáltad kihúzni a hónapot fizetéstől fizetésig. Megnyírbáltad a kiadásaidat? Lemondtál áhított dolgokról? S Hó végén mégsem maradt megtakarításod? Közbejött egy régi kifizetetlen számla, váratlan esemény? Magadnak fizettél? Ha nem, mikor teszed?  Most azt kérdezed, hogy értem ezt?

Mindent kifizetsz: kenyeret, tejet, ruhákat, számlákat, fodrászt.... csak magadnak nem fizetsz. Pedig kinek legyél a legfontosabb, mint saját magadnak!

 

Javaslatom: azt az összeget, amelyet megtakarítani kívánsz, félre teszel, azt tedd félre elsőként! Tekintsd úgy, hogy fizetést adsz magadnak. Tedd ezt a pénzt külön bankszámlára, vagy nyiss olyan számlát, amihez van külön alszámla a megtakarításoknak. Erre a számlára tedd a fizetésed 10 százalékát. Ezzel megalapozod saját vagyonod! A maradék 90% pedig elég lesz a többire. Ha rendelkezel életbiztosítással, takarékbetéttel, akkor azt ne számold bele a félreteendő 10 %-ba. Az életbiztosításra, nyugdíjelőtakarékosságra.... szükség van.

Hidd el, tapasztalni fogod, hogy ebből a 90%-ból is ugyanolyan könnyen fogsz kijönni, mint a 100%-ból!

 

Az alapozó 10 százalékokhoz soha ne nyúlj hozzá, ezekkel az összegekkel hízlalod az aranyat tojó tyúkodat. Meg fogod látni, hogy ez a 10 százalék is elég, hogy egy idő után meg tudj élni vagyonod kamataiból.

 

Nem hiszed? Próbáld ki!!! Addig ne mondj soha nemet semmire, amíg ki nem próbálod!

 

 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!

 

  

2 komment

Címkék: siker pénz megtakarítás vagyon takarékoskodás

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr792088493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazdagedit 2010.06.17. 15:08:52

A mai bejegyzésedben nekem a kulcsszó a külön bankszámla volt.

Már évek óta így próbálok takarékoskodni, hogy hó elején szétosztom az egész rendelkezésre álló, kevéske összeget azokra a kiadásokra amikről tudok. És megtakarításra is tettem félre, egy borítékba...

És persze arra a pénzre úgy gondoltam, mint vésztartalék, és minden hónap végére valahogy veszélybe kerültem:)

Meg fogom próbálni alkalmazni az ötleted. Vagy ez így nem jó megfogalmazás?

Oké. Alkalmazom.

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.06.17. 15:20:32

@gazdagedit: Igen Edit! A kijelentő mód, jelenidő tökéletes válasz. A borítékozást 2 ok miatt nem tartom jónak:1. abban nem hízik a "tyúk", csak a Te megtakarításaiddal.2. vészhelyzetben könnyebben bele lehet nyúlni és kivenni belőle-ergo elkölteni. De ugye nem ez a célod? Nem bizony! Vagyont szeretnél építeni! Nézz körül bankszámla ügyben, ha szükséged van segítségre, segítek, írj a sikeresnokclubja@gmail.com-ra. Sok sikert!!!
süti beállítások módosítása