Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Mit akarsz valójában?

2010.05.20. 05:46 :: PapsztKriszta

Mit akarsz valójában?

 

Sok ember életében konfliktust okoz az a helyzet, hogy a lelkük mélyén dédelgetett vágyaik és a realitás között ellentmondás van.

Mindannyiunkban él a fejlődés és a boldogság utáni vágy. Hinni akarunk abban, hogy  érdemesek vagyunk egy jó életre. De milyen esély van erre?

Mi tart vissza az álmok valóra váltásától? MI az ami gátol? Sokan olyan környezetben élnek, ami nem ösztönzi a jólét kialakulását. Az iskolarendszerünk sem tanítja: "Hogyan tudsz boldogan élni." vagy "Miként légy jómódú és sikeres." Sok hasznos dolgot tanulunk, ami az általános műveltségünket szolgálja: Szt.István koronázása 1001-ben, az Aranybulla 1222-ben,az Árpád-kor vége 1301-ben volt, csakhogy néhány történelem-tudás pédányt említsek. Annak alapjait sem tanítját alapfokkon sem, hogy hogyan bánjuunk a pénzzel, hogyan építsünk vagyont, hogyan teremtsünk jólétet magunknak. Ki ismertethetné meg velünkezeket? A szüleink? A legtöbben nem gazdagok, így az általuk osztogatott tanácsok hiányos alapokon állnak.

Az e téren történő fejlődésünk önbizalmunkon alapszik.

Életünk során sok olyan helyzetet tapasztalunk meg, amely befolyásolja további életünket. Ezek a pillanatok megváltoztatják világnézetünket az emberekről, a lehetőségekről, a pénzről....Ezeknek a pillanatoknak hatására elhatározzuk, hogy ezt vagy azt másként teszünk. Elhatározzuk, hogy jólétben , sikeresen élünk!

Az elhatározás nem jelenti azt, hogy onnantól fogva egyenes úton haladunk feleelé a célunk beteljesedéséig.

A pénz jelentősége mindig akkora, amekkorát mi adunk neki. Attól a pillanattól kezdve, hogy, hogy anyagi problémáid vannak, a pénz jelentősége borzasztóan megnő. Persze reménykedsz, hogy  minden jobbra fordul. Sajnos a reménykedés nem visz előbbre. Kiben, miben reménykedsz? Ki oldja meg a helyzeted? Tehetsz kísérleteket a megoldásar, de az csak arra elég, hogy hagyj magadnak egy kiskaput. A kísértellet egy akadályra vársz, amely meggátolja a véghezvitelt. Nem hiszel a sikerben, abban, hogy az jó neked, és hogy elég jó vagy , hogy elérd.

Tedd félre az optimizmusod, mert az pozitív tulajdonság, amely segít meglátni a dolgok jó oldalát, de önmagában nem sokat ér. Sokan összetévesztik az optimizmust az önbizalommal. Az optimizmus megláttatja a dolgok jó oldalát, az önbizalom pedig megerősíti azt a tudatot, hogy képes vagy megoldani a nehéz helyzeteket, problémákat. Nem kell félned a nehéz helyzetektől, ha bízol önmagadban.

A magabiztosság kiépítésében nagyon-nagyon fontos szerepe van a pénznek. Ha meg akarod erősíteni önérzetedet, akkor rendbe kell tenned pénzügyeidet. A feladatod elsősorban az, hogy az anyagi helyzeted, a pénzed ne ellened, hanem érted dolgozzon.

Ha jelen helyzetedet értékeled, azt gondolod, hogy többet érdemelsz? Ez még nem minden, amit elértél? OK. Írd fel egy papírra, hogy alakult az anyagi helyzeted az utóbbi években! Írd le szt a számot, amivel gyarapodott vagy csökkent a vagyonod. Ez a pillanat kijózanító. Ha továbbra is azt az utat járod, mint eddig, akkor az elkövetkező években is kb. ugyanezt a számot fogod látni.

Ha más eredényt szeretnél, akkor más utat kell találnod az eddig megszokott helyett. az új gondolkodás mód jelenti a megoldást.

Mit gondolsz a pénzről? Ha szt gondolod, hogy szükséges rossz, akkor semmi esélyed arra, hogy jómódban éljél. Persze a pénz nem minden,nem lehet minden problémát megoldani vele, tudom jól. De az anyagi nehézségek árnyékot vetnek a boldogságra. Ha van anyagi háttered, vannak lehetőségeid: érdekes tájakra utazhatsz, érdekes emberekkel ismerkedhetsz, izgalmas munkád lehet, nagyobb önbizalmad lesz, nagyobb elismerésben lesz részed, egészen más stílusban állsz a problémákhoz.

 

“Az erős lélek, ha nagy cél van előtte, megacélosítja a gyönge testet.”
(Mark Twain)

 

“Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki.” (André Kostolany)

Kapcsolódó bejegyzések a teljesség igény e nélkül a  lelkesedésről, a siker titkáról szólnak.

 

 Ha szeretnél információkat kapni a pénzügyi és sikertervezéssel kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelemre ITT vagy az oldalsávban elhelyezett dobozban. :-)

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: siker optimizmus önbizalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr22017257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása