Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Tévhitek a pénz és a nők kapcsolatáról

2010.05.15. 13:24 :: PapsztKriszta

Tévhitek a pénz és a nők kapcsolatáról

 

Egy nő önképe gyakran függ a média (TV, filmek, divatmagazinok) által bemutatott elvárásoktól. Így megállapítható, hogy a médiának hatalma van a valóságunk formálásában, más voantkozásban, de írtam már a reklám erejéről.

De ácsi! A siker és a gazdagodás képessége részben attól függ, átlátsz-e a megtévesztő tévhiteken, mítoszokon és üzeneteken, amelyek érnek.

Íme néhány, amelyet ki kell törölnöd az agyadból!

  • A nők nem értenek a a matekhoz ( s ebből következően a pénzhez sem).

Kutatások mutatják, hogy a fiúk és a lányok  hasonló képességekkel vannak megáldva matektudást tekintve, csak a lányok a lányok sok esetben szoronganak tőle. A szorongásuk, félelmeik gátolják őket a teljesítésben. Pl. azt gondolják, hogy akkor kevésbé nőiesek, ha jók matekból, vagy a pénzügyekkel foglalkoznak.

  • A pénz nem boldogít

Az igaz, hogy a pénzzel nem tudsz valódi boldogságot venni. Nem a gazdagság vagy a szegénység tesz boldoggá vagy boldogtalanná, hanem az ahogy az életedet éled. A pénzzel lehetőségeket teremtesz! Lehetőségeket tudsz kihasználni.

  • Pénzügyek tekintetében a férfiak okosabbak, mint a nők

Nincs "pénzgén", amely a pasiknak van és a nőknek pedig nincs! Számtalan olyan történet van, amelyben nők férfiakra bízzák a pénzüket és aztán egyszercsak azon kapják magukat, hogy nincs egy vasuk sem, mert azt a férfi elvesztette, elpocsékolta, vagy ellopta.

Sorolhatnám még azokat a tévhiteket, amelyek a női pénzügyi gondolkodást kívánják gátolni, de inkább az előre tekintést tűztem ki célul.

Itt az  ideje, hogy a tévhiteket ne halljuk, ne halld meg!

Számtalan tényező van, amely gátolja / gátolhatja pénzügyi sikeredet. Néhány dologra, amelyről írok, azt mondhatod, hogy "Ezt már tudtam!" Ennek ellenére azért koncentrálj arra, hogy ne csak gondolkodj, hanem cselekedj is!Gondolkodásod meghatározza a cselekedeteidet.

"Ha nem teszed ma, nem fogod holnap se tán? Munkádból egy napot se hagyj ki, s ne átalld a kínálkozót üstökön ragadni," (Goethe)

 

xxx

 

Szólj hozzá!

Címkék: siker gondolkodás pénz tévhitek

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr502005246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása