Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Te bízol a megérzéseidben?

2010.05.27. 06:32 :: PapsztKriszta

Te bízol a megérzéseidben?

 

 

Jónéhány nő ismerősöm azért nem tud pénzügyi önállóságban élni, mert kételkedik saját megérzéseiben. Úgy gondolják, hogy mások gondolatai többet érnek a sajátjuknál. Ezért fordulnak a férjükhöz, élettársukhoz, barátjukhoz, üzlettársukhoz tanácsért, akik esetlegesen nem jó ötletekkel szolgálnak, így akár veszélyt is okazhatnak a tanácstalan, bátortalan kérdezőnek. Előfordult már, hogy ilyen tanácsadásból pl APEH bírság lett. Mindehhez hozzáteszem, hogy a hölgyek közül néhányan érezték a tanács megfogadás során, hogy valami "sántít", de bíztak a tanácsadóban ahelyett, hogy a saját megérzésük helyett cselekedtek volna.

Az előérzet nem csalhatatlan, de tényekre vezethető vissza, tapasztalataink, tanulmányaink és érzelmi sugallataink összessége. Hallgas a megérzéseidre, s minél többet használod, annál jobban finomodik.

Mit tegyél?

  • Ha egy pénzügyi ajánlat túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg úgy is van.Tedd fel magadnak a kérdést, hogy elveszíthetsz-e akkora pénzt, megengedheted-e magadnak. Ha a válasz nem, akkor ne tedd. Ugyanakkor azért ne kerüld teljesen a kockázatvállalást se. Kiszámítható kockázatokba vágj bele.
  • Ne félj nemet mondani! Ha valaki invitál, hogy szállj be egy izgalmas üzletbe, de úgy gondolod, nem tetszik, kockázatos..., akkor nyugodtan monj nemet. Eéőfordulhat, hogy az ajánlattevő bűntudatot akar benned ébreszteni, amiért nem élsz a "nagy lehetőséggel", állj ki magadért. Nyugodtan mond ki, hogy rossz érzésed van az ajánlattal kapcsolatban, s okot sem kell megnevezned.

 

 

  • Fogadd szkeptikusan azokat az ajánlatokat, amelyek csak rövid ideig állnak fenn. Ez a "csak most" akció esetleges felesleges kiadásokba kever Téged.( A reklám ereje című bejegyzésben írtam erről, itt elolvashatod.) Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy egy akciós ajánlat akár jó is lehet, de ha neked kétségeid, megválaszolásra váró kérdéseid vannak vele kapcsolatban,akkor nyugodtan aludj rá egyet, mert ha jó az ajánlat, lesz  következő lehetőség, akció máskor is!
  • Vannak pillanatok, időszakok amikor jobb ha nem teszel semmit. Pl ha valami veszteség ér (pl. túl vagy egy váláson, elveszted a munkád vagy egy szeretett hozzátartozód, barátod...).Ilyen körülmények között nem a legjobb döntést hozzuk általában. Hagyj magadnak időt, s csak utána koncentrálj pénzügyeidre. Ez a saját helyzetedtől függ.

 

  Ha szeretnél további információkat , értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz bizalom megérzés pénzügyi tanácsok

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr722034889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása