Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Tíz aranyszabály

2010.07.12. 06:07 :: PapsztKriszta

HősNőkblogok

 

Van részvényed?
Tőzsdéztél már?
 
Nagyon sok emberben a részvényekkel, tőzsdével kapcsolatban hibás kép él. Azonban nem lehet elkerülni a részvényeket és tőzsdét, ha vagyont szeretnél építeni. Hogyan tedd mindezt?
Meg kell ismerned néhány tőzsdei alapszabályt, és a részvényvilágban rejlő összefüggéseket kell felfedezned.
Itt az ideje, hogy átgondold befektetési magatartásodat. Az átlagemberek többsége megtakarításait takarékbetétbe, banki lekötésekbe, vagy életbiztosításba helyezi el, azonban ezek egyike sem hoz érdemleges nyereséget. Ha néha a tőzsdére tévednek, ott  a befektetői magatartásuk inkább a ruletthez hasonlít, és olyan mint a szerencsejáték, a szabályokat nem veszik figyelembe.
E mellett az átlagemberek többsége rengeteg fogyasztási hitelt vesz fel. Ki tud vagyont építeni ilyen stratégia mellett?
André Kosztolányi szerint a tőzsdézők 90 százaléka mindenféle szakértelmet és stratégiát mellőző játékos, elsősorban érzelmi alapon „játszik”.
 
Egy kis tanmese:
Majré Máté „szakszerű” tanácsot kap, hogy vegyen „Tuti Siker” gyár részvényeiből. Megfogadván a tanácsot, azonnal vásárol is 1 millió forintért, azonban nincs ennyi fölösleges pénze, ezért a „biztos siker” reményében kölcsönt vesz fel, és így vesz 100 db részvényt, egyenként 10 000 forintért.
Azonban a „Tuti Siker” részvényárfolyama a várakozás ellenére csökkenni kezd. Majré Máté csalódott, elveszíti bizalmát a részvényekben. Az árfolyam pedig csak csökken tovább. Barátunknak, Majré Máténak eszébe jut, hogy neki még sosem volt szerencséje a részvényekkel, nincs érzéke a befektetésekhez, még sosem volt szerencséje. Ő egy peches alak, biztosan azért kezdett el esni a részvények ára, mert ő még ezt is negatívan befolyásolja. Tönkre is mehet a cég, ha ő a részvényeket megtartja.
Majré Máté az újságokat is tanulmányozza és ennek eredményeként megállapítja, hogy esélye sincs a részvények áremelkedésének, mivel minden szakember recesszióról beszél. Ezért aztán, hogy mentse a menthetőt túlad részvényein. Egy darab részvényért 6 700 forintot kap és beletörődik a veszteségbe. A 670 000 forintból még a felvett kölcsönt sem tudja visszafizetni, ezért aztán gyorsan elkölti ezt a pénzt és a kölcsönt pedig évekig fizeti majd. Majré Máté megfogadja, hogy soha többet nem vesz részvényt, hiszen úgy sincs vele szerencséje.
 
Ugye, Te nem szeretnél Majré Mátéhoz hasonlóan járni? Íme, 10 aranyszabály!
 
  1. A tőzsdén jó és rossz idők váltják egymást.
  2. Nagy nyereségre akkor van lehetőséged, ha hajlandó vagy pénzedet hosszabb időre a tőzsdének kikölcsönözni.
  3. Vegyél legalább öt, de legfeljebb tíz féle részvényt.
  4. Akkor beszélünk nyereségről vagy veszteségről, ha már eladtuk a részvényt.
  5. A nyereség árfolyam-emelkedésből és osztalékból képződik.
  6. A tőzsdei csőd a legjobb alkalom arra, hogy olcsón, érték alatt vegyél részvényt.
  7.  Ha azt csinálod, amit az átlag, akkor az eredményed is átlagosak lesznek.
  8.  Ne érzelmi alapokon játsz.
  9.  Részvényvásárlásra soha ne vegyél fel hitelt.
  10.  Az infláció segít a részvényeknek.
 
 
 
 

 

 Mai zárszóként ajánlom kedvenc „Tőzsdeguru”-m egyik könyvét elolvasásra. Szórakoztató írás a tőzsdéről spekulációról, pénzről.

 

 

 

 

 

 

 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!
 

 

 

Share/Bookmark

2 komment

Címkék: siker pénz részvény tőzsde könyvajánló vagyonépítés aranyaszabály

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr942145777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hjuc 2010.07.14. 20:32:09

Ezt a könyvet felírtam az elolvasandó könyveim listájára. Bízom benne, hogy az "átlag"ember számára is érthető lesz.

monikam 2010.07.20. 14:23:15

Te tőzsdézel? Tudsz majd esetleg komoly szakmai tanácsokat is adni tőzsde témában?
süti beállítások módosítása