Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Csomagolj, utazunk!!!

2010.06.25. 05:38 :: PapsztKriszta

 

 HősNőkblogok

Hurrá nyár!! A nyaralás, kirándulás ideje van. Én imádom a nyarat, a Balatont, a tengert. A nyaralásokat előre megtervezzük, uticél, a programok indulás előtt már megvannak. (Bár előfordult már, hogy csak beültünk az autóba és menetközben alakult a célország, város :-). Ez is nagyon jó élmény!)

Azonban mi köze van a pénzhez ennek? Sok!!

  • Ha nincs pénzed, akkor az utazás csak ábránd marad. Hogy ne így legyen, segítek Neked! A részletekért kattints ide!
  • Ha van e célra megtakarításod, akkor az már jó, de nem árt, ha tudod, mivel takaríthatsz meg pénzt az utazás , nyaralás során.
  • Ha sok pénzed van (kívánom, hogy legyen!), akkor bárhova, bármikor, bármennyi időre mehetsz világot látni!   Íme, kedvcsinálónak egy kis összefoglaló :-)  Ne menj sehová, a videó után van folytatás!

Akkor most néhány ötlet, jó tanács!

  • Ne mondj le álmaidról, inkább tegyél a megvalósulásukért!
  • Tervezz!
  • Évközben tedd félre a nyaralásra valót! Részleteket ITT tudhatsz meg!
  • Ha nem vagy elég önálló, bátor, vagány, illetve nem szerzel gyakorlatot az utazások megszervezésében, addig az utazási irodák ajánlataiból válassz!
  • Ha van munkahelyi üdülési lehetőség, használd ki!
  • Ha a munkahelyeden kapsz üdülési csekket, akkor használd fel, de figyelj a lejárati időpontra. Ha a lejárati időpontig nem tudod felhasználni, minimális díj ellenében, meg tudod hosszabbítani! Elfogadóhelyekről és egyéb csekkel kapcsolatos információkról a www.udulesicsekk.hu oldalon találsz!
  • Ha egyénileg indulsz neki az útnak, autóval, repülővel...., akkor a repjegyet jó időben vedd meg (pl a szilvesztei utunkhoz, nekünk már most meg van a szállás foglalásunk és folyamatban van a repjegy is). Fapados járatoknál (pl. EasyJet, WizzAir, SkyEurope) járatoknál akár 5-10.000 forintért is tudsz jegyet venni.
  • Ha nem társas úton veszel részt , nincs idegenvezető és szervezett program, akkor az út szervezésekor informálódj, hogy az adott városban (ahova mész), illetve környékén van -e "városkártya". Ilyen pl. Ausztriában a Karintia-kártya, NewYorkban a NewYork-Pass.A lényege, hogy veszel fix áron egy kártyát és a múzeumokba, kiállításokra, rendezvényekre kedvezményesen vagy ingyen jutsz be!
  • Indulás előtt (külföldi út esetében) köss utasbiztosítást, erre ne sajnáld a pénzt! Bár nem vagyok pesszimista , sem vészmadár, de előfordulhat baleset és az orvosi, korházi számlák kifizetése gondot okozhat. Ezek a biztosítások a poggyászra is szólnak, tehát ha elveszik a csomagod, ellopják a táskád... kár ér. Lehet, hogy van olyan bankkártyád, amihez a bank tájékoztatása szerint van utazási és poggyász biztosítás. Ebben az esetben nézd meg jól a szerződési feltételeket. Sajnos tapasztalatból mondom, hogy ha nem nézed meg, mire terjed ki egy ilyen kapcsolt szolgáltatás, érhetnek meglepetések.
  • Külföldi útra mindig vigyél magaddal készpénzt (váratlan helyzetre, borravalóra...) is és a bankkártyádat is. Vásárlásnál a kártyahasználatot részesítsd előnyben, mert a pénzfelvétnek ez esetben sokkal magasabb díjai vannak, mint itthon.
  • Útikönyvet, regényt, novelláskötetet, olvasni valót tegyél a bőröndbe, vidd magaddal. A passzív pihenésre (a strandon heverészés ) is  szükséged van, de soha ne unatkozz!

 

 

 

 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!
 
Osztd meg véleményed, saját nyaralási tippjeidet, szólj hozzá!
 
 

Share/Bookmark

2 komment

Címkék: utazás bankkártya biztosítás készpénz megtakarítás városkártyák

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr322104724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háziasszonysuli 2010.06.26. 16:29:25

Kriszta!
Nagyon jól sikerült ez az összefoglalás. A biztosítási szerződéseket mindenki nagyon olvassa át, mert mi is tapasztaltuk sajnos az apró betűs rész kellemetlen oldalát. Sajnos 100.000 Ft-tal lett könnyebb a pénztárcánk, miután összetörték a kocsink ajtaját... Szánjátok rá az időt, mert ott rejtik el, hogy miért olcsóbb az ő biztosításuk, mint a konkurenciáé...

Kukla Edina-kisflanc.hu · http://kisflanc.hu 2010.08.11. 00:43:35

Ez a tengerpart összefoglaló nagyon látványos kis mix volt! A városkártya jó ötlet, és köszönjük a hasznos információt.
süti beállítások módosítása