Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Az aranytojást tojó tyúk

2010.06.14. 05:14 :: PapsztKriszta

 

Egy kis tanmese:
 
Egy szép napon a szegényember kiment a baromfiudvarába, és az egyetlen tyúkja mellett egy aranytojást talált. Nagyon meglepődött, de azt gondolta, hogy valaki csak a bolondját járatja vele. A biztonság kedvéért elvitte a tojást az aranyműveshez, aki nagy meglepetésre közölte vele, hogy a tojás színtiszta aranyból van. A szegényember nagy örömében gyorsan eladta a tojást és boldogan hazavitte a pénzt. Másnap reggel az egész család sietett megnézni a tyúkot és nagy ámulatukra, ismét ott csillogott egy aranytojás. Ezután minden nap így történt, a gazda eladta a tojásokat és gazdag ember lett.
Egy idő után a gazda kapzsi lett és szerette volna kideríteni a tyúk titkát, hogy még több aranytojása legyen. Azonban erre a titokra nem tudott rájönni, ezért egy napon dühében ketté vágta a tyúkot. Csakhogy annak a belsejében nem volt egyéb  csak egy pici tojás.
 
Tanulság: Ne vágd le az aranyat tojó tyúkot!
 
S hogy jön ez ide? A legtöbb ember így cselekszik!
A tyúk jelenti a tőkét, a tojás pedig a kamatokat, s tőke nélkül nem lesz kamat sem! Te is azok közül vagy, aki elkölti az összes pénzét és képtelen felnevelni egy aranytojást tojó tyúkot? Csírájában elfojtod a kamat lehetőségét?
Addíg, amíg nincs egy aranytojást tojó tyúkod, addig a jövedelmed nagyságától függetlenül Neked kell pénzt termelned. Kevesebbet költeni, mint a kereseted nem valami izgalmas. Ennek ellenére a takarékoskodásnak van értelme.
 
Tudod, a legtöbb ember miért nem takarékoskodik? Íme, a leggyakoribb magyarázatok:
 
  • "Később majd magasabb lesz a jövedelmem, addig nem is kell takarékoskodnom".
  • "A jelennek akarok élni, a takarékoskodás nehéz, megszorításokkal jár."
  • Sokan nem tartják fontosnak a takarékosságot, meggyőződésük, hogy e nézeten nem is tudnak változtatni.
  • "Az alacsony kamatok és az infláció miatt nincs értelme takarékoskodni."
 
Ha aranytojást tojó tyúkot szeretnél nevelni, akkor jó keltetőben jársz, itt meg fogod találni!!

 

 A tyúk-nevelési fortélyokkal holnap jövök!
 
Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!
 
 
 
 

 

4 komment

Címkék: pénz tőke kamat gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr852080426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazdagedit 2010.06.14. 16:53:26

A mai bejegyzésed mintha pont nekem írtad volna. A "miért ne takarékoskodjunk kifogásokat" akár én is írhattam volna.

Ezek után nagyon kíváncsian várom, tudok e ugyanígy azonosulni a "megéri takarékoskodni" írásaiddal is?

Drukkolok, hogy a válasz igen legyen:)

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.06.14. 16:55:51

@gazdagedit: Kedves Edit! Meg fogom ismertetni Veled, hogy hogyan csináld, hogy fektess be, illetve , mi legyen a stratégiád! A többi rajtad múlik!

hortobagyi.m 2010.06.16. 10:53:42

Én egy kérdéssel fordulnék Hozzád.
Szóval az alaphelyzet: építkezünk és a befejezéshez szükségünk van hitelre. Van még egy ingatlanunk, nevezetesen egy garázs, amit elviekben mindig hozzászámoltunk az önerőnkhöz pénzben, és így számoltuk ki, hogy végülis mennyit szeretnénk a banktól.
Kérdés, hogy mit érdemesebb csinálni, eladni a garázst, és így kevesebb hitel kell a banktól, vagy megtartani a garázst és amennyivel több a törlesztő, annyiért talán ki lehet adni, és így megmarad a garázs. Azért ehhez a cikkhez írtam, mert jelen esetben az aranytojást tojó tyúk lehet a garázs, ami szépen tojna tovább, és a végén meg is maradna (Csak a kiadás félő, hogy nem folyamatos, nincs pénze az embereknek, inkább az utcán parkolnak, minthogy fizessenek...), de le is vághatom, akkor kiiktattam az aranytojásokat (sajnos), viszont kevesebb kötelezettségem van a bank felé. Te mit gondolsz erről?

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.06.16. 11:03:45

@hortobagyi.m: A garázs , gondolom "aranytartalék", tehát nem használjátok, így nagyon jó gondolat, hogy megtartjátok és a kiadásból származó bevétel a hiteltörlesztést segíti. A kiadási esélyeket innen nem látom, mert fogalmam sincs hol, mely településen, milyen gazdasági környezetben található a garázs. Mennyire lehet több funkciósan kiadni? Milyen cégek lehetnek esetleg bérlők? Járd körbe ezeket a lehetőségeket! Konkrét adatok hiányában nem tudok most mást írni. Ha ezekre a kérdésekre pozitív a válasz, akkor egy hosszabb időre szóló bérleti szerződéssel én mindenképpen megtartanám a garázs és fedezetbe vonnám. Ha egyéb kérdésed merül fel a témában és nem akarod itt közszemlére tenni, írj a sikeresnokclubja@gmail.com címre.
süti beállítások módosítása