Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Az 50/50-es szabály

2010.06.11. 06:15 :: PapsztKriszta

 

 Fel van adva a lecke? Önfegyelmet kell gyakorolnod? Kevés pénzből kell kijönnöd naponta?  Ez csak átmeneti állapot.Ne csüggedj, gondolj a célra! Soha NE feledd, ne téveszd szem elől!

S lássuk az 50/50-es szabályt!

Soha ne használd fel az adósságod rendezésére félretett pénzed több, mint 50 százalékát a törlesztésre. Valószínű, hogy a szüleidtől, banktól nem ezt hallod, hanem azt, hogy minden pénzed használd fel a törlesztésre és minél előbb szabadulj meg a hiteledtől. Itt azért álljunk meg szóra. Tudjuk, hogy van jó adósság és rossz adósság és a rendes hiteltörlesztés és az adósság rendezése között is én különbséget teszek.

Abban az esetben , ha már nagyon el vagy adósodva, szorul a hurok a nyakad körül, akkor is van megoldás és éppen ezt szeretném tudtodra hozni.

Gondolj csak bele: ha a mindent a törlesztésre elvet követed, akkor milyen jó és ösztönző érzés az, hogy majd nem lesz adósságod. De akkor is csak a nullán leszel. Nem lesz semmid és nem ez a cél. Nem arról álmodsz, hogy ne legyen adósságod, hanem , hogy pénzed, vagyonod legyen.

Ha az 50/50es szabályt követed, akkor nem azt várod, hogy elérd a nullát, hanem azonnal elkezded a vagyonodat, a jövődet építeni.

 

Tehát!

Számolj! A rezsi, a "zsebpénz" (amiről a tegnapi írásban szóltam) után megmaradó pénzednek csak 50 százalékát fizesd az adósságod törlesztésére, a másik 50%-ot tedd félre.

Így azonnal elkezded a jövődet építeni, olyan célért dolgozol, ami Téged motivál- egyszerre törleszted az adósságod/ hiteled és építed vagyonodat. Rögtön lesz pénztartalékod, így könnyebben tudatosítod magadban a jólét lényegét, már nem elérhetetlen álomként gondolsz rá. Szükség esetére is lesz pénzed!

 

Ne feledd azt sem, hogy a pénzt, a vagyont is gondozni kell, a jó döntésekhez pedig információkra lesz szükséged. Legfőbb vagyonod saját magad! Lelkileg, szellemileg is tápláld magad! Itt a jó idő, strandszezon keress egy jó könyvet, csapd a hónod alá és menj a strandra (fényvédő és egyéb felszerelésekkel)!! 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!
 
 

 

1 komment

Címkék: siker hitel pénz adósság vagyon törlesztés önfegyelem

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr142060712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazdagedit 2010.06.11. 16:09:22

Amit leírtál, azzal elméletben teljesen egyetértek. Sőt!!!
Én már párszor elkezdtem félrerakni is, és befektetési alapba tettem, vagy lekötöttem. Az alapon buktam, a lekötés meg kiábrándító volt. Az az összeg, amit meg tudtam spórolni nem fialt valami sokat...
Így abbahagytam a spórolást, mondván pénzt csak pénzből lehet csinálni.

Most, hogy rendszeresen olvasom a blogod, megint elgondolkoztam a spóroláson.
Jó lenne ha írnál a befektetésekről is, milyen lehetőségek vannak a hétköznapi emberek számára.

Hátha egyszer végérvényesen sikerül hangyává válnom:)

Edit a tücsök
süti beállítások módosítása