Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Ragályos, mint egy vírus - mi az?

2010.05.19. 05:45 :: PapsztKriszta

Ragályos, mint egy vírus - mi az?

 

Ragályos tud lenni, elengedhetetlen a sikerhez, mégis ritka. Ez nem más, mint a lelkesedés.

Az amerikai Time magazinban néhány évvel ezelőtt megjelent egy cikksorozat "A boldogság új tudománya" címmel.A pszichológusok azzal a foglalkoztak, hogy a lelki állapotokat -5 és +5 közötti skálán mérték és azt tanulmányozták, hogy hogyan tuningoljanak fel embereket a mínus 5-ös szintről a nulla szintre. A -5 szint a depresszió, pánikbetegség.... kategória volt, a nulla pedig az "átlagos" ember lelki szintje, akinek van munkája, fizetése  és "köszi, jól van".

A cikksorozatból az is kiderült, hogy egyre több pszichológus foglalkozik azzal, hogy a nulla szintról, hogyan segítsék a pácieneiket a plussz 5-ös szintre, ahol az emberek rendkívül céltudatosak, gyorsan fejlődnek, lelkesen és örömmel alkotnak nagy dolgokat- ergo nagyon sikeresek.

Látszik, hogy a nulla az nem a siker szintje, azok vannak ezen a szinten, akik bejárnak a munkahelyükre és dolgoznak- a pénzért. Ezek az emberek általában nem lelkesek, nem panaszkodnak, bár tudják, hogy a helyzet nem a legtökéletesebb, lehetne ennél jobb is. Megvan az alapvető biztonságérzetük.

Mégis mi a lelkesedés és a siker között az összefüggés?

A választ Te is tudod: Nincs kiemelkedő siker lelkesedés nélkül.

Szeretnél több sikert? Akkor a lelkesedés kötelező. Ha nem így van, akkor tenned kell valamit! Tuningold fel érzelmi állapotodat mindentől függetlenül. A lelkesedés mozdít előre a céljaid és sikereid felé. Ez elemi érdeked.Ha lekesedésed külső dologhoz kötöd, akkor kiadod a hatalmat a kezedből, átengeded a felelősséget. Ha így teszel, ne lepődj meg . ha nem leszel sikeres és nem teljesülnek vágaid, céljaid. Azt fogod tapasztalni, hogy akörnyezeted, a külvilágot nem érdekli, hogy Te mennyire vagy lelkes. Nem fogsz lökést kapni , hogy folyamatosan tegyél az álmaidért.

Mi a megoldás? Tegyél meg mindent, hogy lekes legyél, tedd a lécet magasabbra, mint amit helyből át tudsz ugrani és higgy abban, hogy eléred, amit megcéloztál. Légy vidám! Ha még belülről nem érzed a késztetést, akkor kezd el játszani, tegyél úgy mintha már lelkes lennél. Így sokkal hamarabb be fog következni.

Ha a helyzetedet nagyon felhősnek tartod, akkor keresd meg először is az apró pozitívumokat, amelyek örömre adnak okot!

Te többet szeretnél elérni! A sikeredhez kellenek mások is, kell a környezeted, kellenek barátok...Ha Te lelkes vagy, az pozitívan hat majd másokra is és segíteni fognak az elképzelései megvalósításában.

 

Ne feledd : légy lelkes!

 

" A világ félreáll és utat enged annak, aki tudja, hová tart és már halad is a célja felé:" Napoleon Hill

A mai napi zárszóként ajánlom figyelmedbe kapcsolódó bejegyzéseimet!

 Légy pozitív!

 A titokról itt  és  a siker 17 tételéről itt olvashatsz!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: siker gondolkodás lelkesedés pozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr942014784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása