Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Mennyi...

2009.11.23. 09:29 :: moneyangel

 Mennyi...pénzt költünk el feleslegesen? 

Gyermekem a minap megkérdezte tőlem, hogy miből vegyen magának ezt-azt, ha a havi zsebpénzéből fizeti pl a különóráit? E kérdésből indulva elbeszélgettünk a kiadásokról- bevételekről, arról, hogy mennyi pénzt el tudunk költeni. Szeretnénk sok mindent megvenni, sokfele kellene beosztani azt amink van, mert az a bizonyos takaró véges. Szerintem fontos, hogy gyermekeink is időben megtanulják a pénzügyek csinját-bínját. 

Nem a garasoskodásra tanítom,hanem az ésszerű beosztásra.

Mivel továbbtanulás előtt állunk, így azért még jó is,hogy az anyagiak is napirenden vannak. No,nem a továbbtanulás finanszírozása miatt,hanem oktató célzattal. 

Úgy nevelem a gyermekem,hogy ne adja fel a terveit erőfeszítés, próbálkozás nélkül. MIvel sok olyan dolgot szeret, ami azért a kissé luxus kategóriába tartozik, fontos, hogy tudja, az élvezetre, szórakozásra és a felső tízezerhez hasonló életre csak olyan pálya és szemlélet mellett lesz módja, amely jól fizető és hiányszakmának számít.

Tehát,most azt tanítom neki, hogy tanulja meg kezelni a pénzügyeit és olyan dolgokba (pl különórák a sikeres érettségi/felvételi miatt) kell befektetnünk pénzt,ami a jövőben bőven megtérül.

 Szerintem sokan nem vezetnek pénzügyi naplót. Pesze nem számviteli értelemben véve gondolom, hanem csak a pontos tervezés miatt,hogy képben legyünk anyagi helyzetünkkel. 

Ha csak naponta gondolatban konstatáljuk a napi költekezésünket,akkor könnyen abba a hibába esünk, hogy azt gondoljuk, jól gazdálkodunk,hiszen ma csak X száz vagy y ezer forintot költöttem. 

Azonban ha folyamatosan nyílvántartjuk bevételeinket és kiadásainkat, sokkal megdöbbentőbb lehet a végeredmény. Hiszen ha naponta -abban a tudatban, hogy nem sok 1-2 ezer forint "hirtelen felindulásból" vett dolgokra,amelyeket aztán nem is biztos, hogy használunk- hó végére hamar összejön 20-30ezer forint felesleges kiadás. Ha szembesülük ezzel a ténnywel, képesek leszünk vááltoztatni szokásainkon? Találunk értelmes helyet ennek a havonta elkótyavetyélt összegnek? szerintem igen.

Hamarosan megmutatom,milyen egyszerű módon vezessük pénzügyeinket. Ha pénzeddel jól gazdálkodsz, megvalósíthatod álmaid!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz pénzügyek bevételek kiadások

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr321545487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása