Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Bankkártyák és a biztonság? I.

2010.07.23. 08:05 :: PapsztKriszta

Mónika kommentje kapcsán döntöttem úgy, hogy írok egy sorozatot a bankkártyák biztonságáról. Mivel a PayPass kártyák kapcsán kérdezett a biztonságra Móni, így ezzel kezdem.
Az érintés nélküli vásárlás során a vásárlás teljes ideje alatt magadnál tartod a kártyát, így ki van zárva a kártya átadásából származó kockázat. A kártyában működő dinamikus adatvédelmi eljárásoknak és a korszerű azonosítási megoldásoknak köszönhetően, a PayPass kártya használata során visszaélésre felhasználható ügyfél adatok nem „hallgathatóak le”. Így a PayPass tranzakciók nem jelentenek fokozott biztonsági kockázatot sem a kártyabirtokos, sem a kereskedő számára.
Ahogy a „sima” hagyományos bankkártyák használatakor, úgy a PayPass kártya használata során is Te vagy a legfontosabb biztonsági tényező. A bankkártya készpénzt helyettesítő fizetési eszköz, ezért ugyanúgy vigyázz rá, mint a készpénzre!  



Biztonsági tippek

  • Jegyezd meg Bankod ügyfélszolgálati telefonszámát! Ha segítségre van szükséged, Help Desk-ek, Call Center-ek a nap 24 órájában elérhetők és általában külön menü van a bankkártya letiltásra!
  • Fokozottan figyelj kártyádra, annak adataira! ·
  • Rendszeresen ellenőrizd kártyás tranzakcióidat Bankod  elektronikus csatornáin és a számlakivonatodon. Különösen a PayPass módon végrehajtott tranzakciókra figyelj.
  • APayPass módon végrehajtott tranzakciókról nem küld a bank  SMS értesítést (kártyakontrollt), és a PayPass tranzakcióval elköltött összeg a számlaegyenlegedet csak másnap csökkenti.
  • Bankkártyádat tartsd mindig magadnál, ne hagyd őrizetlenül, ne tartsd láthatóan szem előtt, ne hagyd gépjárműben! Ha több kártyád van, amennyiben lehetséges, ne tartsd magadnál az mindet, csak azt, amelyikre tényleg szükséged van.
  • Amennyiben kártyád elveszett, azonnal tiltsd le a bankod ügyfélszolgálatán keresztül!
  • Naponta ellenőrizd, hogy megvan-e bankkártyád!
  • A bankkártya nem átruházható.  Még a legközelebbi családtagjaidnak se add kölcsön , inkább igényelj társkártyát számukra!  



Hétfőn a biztonságos bankkártyás vásárlásokról lesz szó, gyere vissza!!!

 

 

Iratkozz fel hírlevelemre és információkat fogsz kapni: megtakarítási ötletekről, pénzügyi intelligencia fejlesztésről, tanfolyamokról. Katt IDE!!

 

 

 

Share/Bookmark

1 komment

Címkék: biztonság paypass bankkártyák érintés nélküli fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr572167327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háziasszonysuli 2010.07.26. 02:57:11

Köszönöm, várom a többi is.
süti beállítások módosítása