Sikeres Nők Clubja

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

Hírlevélfeliratkozás

Friss hírek a NŐK világából!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csatlakozz a SikeresNőkhöz a Facebookon is!

stat

Friss topikok

  • Csak pozitívan!: Ha sikeres szeretnél lenni, pozitív gondolatokat, pozitív hozzáállást és motivációt, látogass el N... (2011.04.03. 22:04) Légy pozitív
  • PapsztKriszta: @monikam: Igen, ajánlom, mert ezek a TBSZ konstrukciók nem csak "mezei" lekötések, hanem befekteté... (2010.08.12. 10:58) Tartósíts!!

Linkblog

Az adósság hatalma

2010.06.07. 06:06 :: PapsztKriszta

Ha élvezni akarod az életed, akkor ahhoz bizony pénz is kell.

Honnan szerzel pénzt? Dolgozol és  munkabért kapsz (valljuk be ebből nem leszel egyhamar gazdag és sokan éppenhogy kijönnek ebből a pénzből havonta), lottózhatsz (nagyon kicsi az esélye, hogy tied lesz a főnyeremény), passzív jövedelemre teszel szert( erről a lehetőségről majd még írni fogok több alkalommal is),......hitelt veszel fel. Erre az utolsó három szóra felkapod a fejed? Nem csodálom. Mielőtt tovább mennék, emlékezz vissza mit tudsz a hitelkártya, jelzáloghitel lehetőségekről. ( Ha nem emlékszel, vagy még nem tudsz róla semmit, olvass róluk itt és a jelzáloghitelről szóló infókért katt ide)

Már nem először említem azt, hogy vannak jó és vannak rossz adósságok. A jó adósság átkonvertálható  rosszá és fordítva is igaz. Lássuk!

A jó adosság az, amit valaki más fizet meg helyettünk, a rossz adósság esetén pedig mi fizetünk "vérrel -verejtékkel".

Például: plazma Tv-t veszel hitelre- az rossz adósság, mert a készülék amortizálódik, tehát napról napra veszít értékéből és mire a kamatos hitelt kifizeted, addig már ha el akarnád adni, akkor nem érné csak töredékét az általad kifizetett árnak. Itt még meg kell említeni, hogy a bolti ár a vásárlás pillanatában pl. 100.000,- Ft, de Te 20 %-os kamattal fizeted ki részletekben, tehát minimum 120.000,-ot fizetsz a készülékért. ( ez csak egy egyszerű példa és nem a valós banki és bolti árakat tartalmazza!) Tehát, TV-t, fogyasztási cikkeket, autót részletre vásárolni nem jó dolog, mert rossz adósságot teremtesz magadnak! Ezen dolgok szolgájává teszed magad!

De, ha ingatlant veszel hitelre, akkor az akár jó adósság is lehet! Azért írom, hogy akár, mert abban az esetben éri meg ezt a lépést megtenni, ha gazdagodás , az anyagi függetlenség elérése miatt, befektetési céllal szerzel így ingatlant. Miért? Mert ki fogod adni és a bérleti díjból fizeted a kölcsönt, tehát más fizeti ki a tartozásod!

Tehát, az adósság gazdaggá is tehet, de szegénnyé is.

 

Ha szeretnél további információkat, értesítést kapni tanfolyamokról, kiadványokról, előadásokról, iratkozz fel hírlevelemre!

1 komment

Címkék: hitel adósság gazdagság anyagi függetlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresnokclubja.blog.hu/api/trackback/id/tr962059815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okosodó 2010.06.07. 09:36:31

Ismét hasznos információkhoz jutottam, köszi!
Nagyon jó lenne, ha a megtakarításokról, befektetésekről is írnál!
süti beállítások módosítása